26.03.2009

Katso tästä Mielmukkavaaran tuulipuiston valokuvasovite.
(Klikkaa kuvaa nähdäksesi se isompana)
© Pöyry Energy Oy

wpd Finland Oy ja Metsähallitus suunnittelevat 10–15 yksikön tuulipuistoa Muonion Mielmukkavaaran. Hanke on edennyt ympäristövaikutusten arviointiohjelmavaiheeseen. Arviointiohjelma on työsuunnitelma, jossa esitellään, mitä selvityksiä hankkeen ympäristövaikutusten arvioimiseksi tullaan tekemään.

Arviointiohjelmaa käsittelevä yleisötilaisuus järjestetään 30.3.2009 Muonion Yläkoulun auditoriossa. Tilaisuus on kaikille avoin. ”Toivomme mahdollisimman vilkasta osallistumista tilaisuuteen” sanoo johtaja Heli Rissanen wpd Finland Oy:stä. Yleisötilaisuudessa esitellään arviointiohjelman keskeistä sisältöä sekä keskustellaan tulevista selvityksistä, joissa arvioidaan vaikutukset muun muassa luontoon, maankäyttöön ja maisemaan. Myös muoniolaisten mielipiteitä selvitetään kyselytutkimuksen avulla.

Ympäristövaikutusten arviointimenettely (YVA) on lakisääteinen menettely ja sitä valvoo yhteysviranomaisena Lapin ympäristökeskus. Arviointiohjelmavaihetta seuraa myöhemmin tänä vuonna arviointiselostusvaihe, jolloin esitellään tehtyjen ympäristöselvitysten tuloksista.

Yleisötilaisuus alkaa klo 18:00 Yläkoulun auditoriossa, osoitteessa Opintie 8, jonne kaikki ovat lämpimästi tervetulleita! Kahvitarjoilu!

Lisätietoja:

Heli Rissanen, Johtaja, Ympäristö ja yhteiskuntasuhteet, wpd Finland Oy
gsm +358 40 578 7584, h.rissanen(et)wpd.fi
www.wpd.fi > Ajankohtaiset projektit > Mielmukkavaara

Hannu Tilja, Suunnittelupäällikkö, Metsähallitus
gsm +358 400 219 352, hannu.tilja(et)metsa.fi
www.laatumaa.com > Tuulivoima

wpd
wpd Finland Oy sijaitsee Espoossa ja kuuluu wpd-konserniin – yhteen Euroopan johtavista tuulivoimatoimijoista. wpd:llä on kokemusta projektien kehittämisestä, rakentamisesta, rahoittamisesta ja yli 1400 onshore -tuulivoimalan rakentamisesta Euroopassa ja Aasiassa. Näiden projektien yhteenlaskettu kapasiteetti on yli 2000 MW. www.wpd.fi

Metsähallitus
Metsähallitus vastaa lisääntyvään uusiutuvan energian tarpeeseen kehittämällä tuulivoimatuotantoon sopivia alueita yhdessä alan toimijoiden kanssa. Lisäksi tavoitteena on myös osallistua tuulivoiman tuotantohankkeisiin. www.laatumaa.com ja www.metsa.fi

– Tämän lehdistötiedotteen jakelusta vastaa wpd Finland Oy.