16.03.2015

Ensimmäisten voimaloiden koekäytöt ovat alkamassa Mäkikankaan tuulipuistossa Pyhäjoella. Samalla kun ensimmäisiä voimaloita testataan ja ne jo tuottavat ajoittain energiaa valtakunnanverkkoon, viimeisten voimaloiden pystytystyöt jatkuvat. Tuulipuisto tulee koostumaan kaikkiaan yhdestätoista Nordex SE:n toimittamasta N117/3000  tuulivoimalaitoksesta. Tuotantoteholtaan 33 megawatin projekti tulee tuottamaan noin 100 gigawattituntia vihreää sähköä vuosittain. Tuulipuiston käyttöä ja ylläpitoa hoitaa wpd Finland Oy:n Oulussa sijaitseva sisaryritys wpd windmanager Scandinavia Oy.

Suomi on tällä hetkellä yksi wpd:n nopeimmin kasvavista markkinoista. Yhtiön tavoitteena on rakentaa lähivuosina jopa 250 MW tuulivoimaa Pohjois-Pohjanmaalle, ja maanlaajuisesti kaiken kaikkiaan jopa 600 MW.

”Ensimmäisen projektimme siirtyessä nyt asteittain tuotantovaiheeseen olemme saavuttaneet merkittävän välitavoitteen wpd:n Suomen liiketoiminnan kehittämisessä. Tuulinen talvi on hidastanut voimaloiden pystytystöitä Mäkikankaalla, joten tulevina viikkoina tuuli on meille sekä ilon että harmin aihe – ilon aihe pyörimässä oleville voimaloille mutta samalla harmin aihe viimeisten voimaloiden nostotöille”, kertoo wpd Finland Oy:n toimitusjohtaja Esa Holttinen.

Koekäytöt aloitetaan voimala kerrallaan ja niiden aikana voimaloille suoritetaan erilaisia toiminnallisia testauksia ja säätöjä. Tästä johtuen voimalat tulevat olemaan välillä pysähdyksissä vaikka tuulta olisikin riittävästi. Jatkuvaan tuotantoon Mäkikankaan ensimmäiset voimalat pääsevät loppukeväästä.

Samaan aikaan wpd:n seuraava rakennustyömaa Kalajoen Jokelassa etenee suunnitelmien mukaisesti: perustusvalut alkavat siellä huhtikuussa ja voimaloiden pystytys elokuussa.


Lisätietoja:

Esa Holttinen, Toimitusjohtaja, wpd Finland Oy
gsm 040 506 3632
e.holttinen(et)wpd.fi

wpd
wpd-konserni on saksalaisomisteinen maa- ja merituulipuistojen kehittäjä ja operoija joka toimii 18 maassa eri puolilla maailmaa. wpd on toteuttanut tuulivoimaprojekteja jo yli 3000 MW edestä. wpd:n kansainvälinen maatuulivoimarakentaminen Euroopassa ja Kanadassa on keskitetty wpd europe GmbH:lle, josta energiayhtiö Stadtwerke Munchen omistaa 33% osuuden. Suomessa wpd valmistelee noin 600 MW kapasiteetin toteuttamista suomalaisen tytäryhtiönsä wpd Finland Oy:n kautta.