18.03.2024

Wpd-konsernilla on vahva asema Euroopassa yhtenä markkinoiden johtavista tuulivoimaprojektien kehittäjistä ja operaattoreista. Yrityksemme on myös läsnä WindEurope-tapahtumassa Bilbaossa vuonna 2024 – kyseessä on yksi tärkeimmistä kansainvälisistä messuista.

Ranskassa wpd toteutti neljä maatuuliprojektia vuonna 2023 ja aloitti rakentamisen viidelle muulle tuulivoimapuistolle. Näin ollen wpd France on toteuttanut projekteja yhteensä 571,4 megawatin asennetulla kapasiteetilla ja sillä on tällä hetkellä kehitteillä yhteensä 1,5 gigawattia tuuliprojekteja. Vuosi 2024 alkoi erityisellä menestyksellä tiimille: yksi Ranskan suurimmista koskaan solmituista sähköntoimitussopimuksista (PPA) allekirjoitettiin Equinixin kanssa, joka on globaali palveluntarjoaja digitaalisen infrastruktuurin alalla.

Wpd Italian tiimi pystyi äskettäin ilmoittamaan sekä 30 megawatin Licata-projektin rakentamisen aloituksesta Sisilian etelärannikolla että hyväksynnän saamisesta tuulipuiston rakentamiseen Apulian Troian ja Luceran kunnissa, “Parco Eolico Montaratro”. 81,2 megawatin projektin seuraavat vaiheet, joka sijaitsee Foggian provinssissa, voidaan nyt aloittaa rakennusluvan saamisen jälkeen vuoden 2023 lopussa. Wpd Construction Finlandin asiantuntemusta käytetään myös Italian hankkeessa.

Espanjassa wpd jatkaa 177 megawatin Torozos-tuulivoimaklusterin laajentamista. Klusteri, joka sijaitsee tuulisella Castilla y Leónin alueella, koostuu neljästä projektista: El Poleo, Las Panaderas, Navillas ja Corralnuevo, joissa on yhteensä 51 tuuliturbiinia. Valmistajan Vestasin kolmen lisäturbiinin rakentaminen voi alkaa ensi kesänä. Lisäksi wpd Espanja -tiimi aloittaa lähitulevaisuudessa aurinkosähköjärjestelmien integroinnin Torozos-klusteriin. Tämä ensimmäinen vaihe käsittää noin 60 megawattia aurinkopaneeleja.

Kroatiassa wpd Adria on saanut hyväksynnän 30 megawatin Katuni PV -projektille, joka täydentää samannimistä wpd:n tuulipuistoa, joka on ollut toiminnassa vuodesta 2017 ja jonka asennettu kapasiteetti on 34,2 megawattia. Kun lopullinen rakennuslupa on saatu, aurinkovoimapuisto voidaan rakentaa suunnitelmien mukaisesti tänä vuonna. Bosnia ja Hertsegovinassa wpd on myös saanut ympäristölupia ja alustavia verkkoliittymäehtoja Čadilj-, Marino Brdo- ja Ruđer Bošković-tuulipuistoilleen, joiden yhteinen asennettu kapasiteetti on 330 megawattia. Kun lisäluvat on saatu, kaikkien projektien pitäisi olla valmiita rakentamiseen vuonna 2025.

”Meillä on jännittäviä projekteja rakenteilla useissa eurooppalaisissa maissa,” sanoo wpd GmbH:n toimitusjohtaja, tohtori Hartmut Brösamle. ”Tämä koskee niin Pohjois-Eurooppaa, Puolaa ja Saksan kotimaan markkinoita kuin Kreikkaa ja muita eurooppalaisia wpd-markkinoita. Olemme hyvin asemoituja tulevaisuutta varten.”

Kasvavilla projekteillaan maatuulivoiman ja aurinkovoiman alueilla wpd osallistuu Euroopan energiateollisuuden hiilidioksidipäästöjen vähentämiseen. Tämä näkyy myös jatkuvassa tarpeessa osaavasta työvoimasta 19 maassa, joissa yritys toimii Euroopassa. Siksi wpd on aina valmis ottamaan vastaan uusia työntekijöitä tuuli- tai aurinkovoimasektoreilta sekä alalle tulevia uusia lupauksia tukemaan wpd:n dynaamista kasvua.

www.wpd.de