22.09.2023

wpd osallistui HUSUM Wind 2023:een, joka on tärkein messutapahtuma uusiutuvan energian alalla saksankielisillä markkinoilla. “Olemme iloisia siitä, että pystyimme vahvistamaan olemassa olevia kontakteja projektikumppaneiden, maanomistajien, rahoittajien ja valmistajien kanssa tällä alalla, edistämään projekteja ja tapaamaan uusia markkinaosapuolia”, sanoo wpd:n toimitusjohtaja Dr. Gernot Blanke.

Bremenistä kotoisin oleva kehittäjä ja toimija wpd on erinomaisessa asemassa. Onshore-sektorilla wpd odottaa käynnistävänsä projekteja noin 330 MW:n skaalassa Saksassa vuodelle 2023. “Havaitsemme, että hyväksyttyjen projektien määrä kasvaa. Uudet poliittiset kehysolosuhteet alkavat tuottaa tulosta”, kertoo COO Dr. Hartmut Brösamle. Nedersaksissa sijaitsevat Ehra-Lessienin ja Oyle-Bührenin tuulipuistot avattiin äskettäin virallisesti. wpd:llä on myös erinomaiset näkymät maailmanlaajuisesti. Italian ensimmäisen onshore-projektin onnistumisen jälkeen sekä sadannen tuuliturbiinin rakentaminen Suomessa että kahdennensadannen käyttöönotto Taiwanissa on myös useita tuulipuistoja tällä hetkellä rakenteilla  Ranskassa. Niistä ensimmäiset otetaan käyttöön tänä vuonna.

wpd toimii tällä hetkellä yhteensä 29 maassa ympäri maailmaa. Heinäkuussa wpd:n toimisto Ukrainassa avattiin onnistuneesti. Ympäri maailmaa on projekteja eri suunnittelun, hyväksynnän ja toteutuksen vaiheissa eri markkinoilla. “Etsimme jatkuvasti erikoisosaajia ja uusia tulokkaita tukemaan kasvuamme. Henkilöstötiimimme pystyi luomaan lupaavia kontakteja Husumin messuilla”, sanoo CFO Björn Nullmeyer.

Vaikka yritys jatkaa nopeaa kasvuaan, on konsernitasolla tapahtunut yksi suuri muutos: yritysmuoto wpd AG:sta wpd GmbH:ksi on nyt päätetty ja rekisteröity Bremenin käräjäoikeuden kaupparekisteriin 21. syyskuuta 2023. “Emme suunnittele julkista listautumista, ja tämän muutoksen myötä korostamme alkuperäämme keskisuurena yrityksenä. Erinomaiset asemamme eri osastoilla yhdessä omistajien ja johdon jatkuvuuden kanssa takaavat yrityksen vakauden”, jatkaa Nullmeyer. Dr. Gernot Blanke, Dr. Hartmut Brösamle ja Björn Nullmeyer jatkavat edellisen wpd AG:n johtokunnan jäseninä uudessa roolissaan wpd GmbH:n johtotiimissä.

 

Tietoja wpd:stä

Tuulivoima- ja aurinkovoimapuistojen kehittäjänä ja operaattorina (IRPP) wpd on yksi Saksan markkinajohtajista. Yritys perustettiin vuonna 1996, ja sillä on tällä hetkellä 18 toimistoa Saksassa. Pääkonttorina on Bremenissä. IRPP-liiketoimintaan kuuluu projekteja yrityksen omassa salkussa, joiden yhteenlaskettu kapasiteetti on lähes 2 623 MW, ja josta lähes 1 000 MW on Saksassa. Erinomaisen asiantuntemuksensa ansiosta yritys on luotettava kumppani myös sähkön ostosopimuksissa (PPA). Euroopan, Aasian, Pohjois-Amerikan ja Etelä-Amerikan lisäksi wpd laajentaa pääasiassa toimintaansa Saksan markkinoilla, ja sillä on 15 775 MW:n tuulivoimaprojektien ja 3 235 MW:n aurinkoenergiaprojektien laajuus.

www.wpd.de