09.06.2014

Useita vuosia kestäneen valmistelun ja suunnittelun jälkeen wpd on saavuttanut läpimurron Suomen tuulivoimamarkkinoilla.

Syyskuussa 2013 käynnistyivät 33 MW Mäkikangas-projektin maarakennustyöt Pyhäjoella, Pohjois-Pohjanmaalla. Voimalaperustusten ja sähköaseman rakennustyöt ovat nyt täydessä vauhdissa. Vuoden loppuun mennessä alueelle pystytetään ja kytketään sähköverkkoon 11 kpl Nordexin N-117/3 MW tuulivoimalaitoksia, joiden napakorkeus on 141 m.

Samaan aikaan rakentamisvalmistelut etenevät myös naapurikunnassa Kalajoella, jossa ensimmäisen, 36 MW tuulipuiston rakennustyöt ovat käynnistymässä vuoden 2014 kolmannella kvartaalilla. Molemmat hankkeet liittyvät samaan 18 km pituiseen 110 kV siirtojohtoon, joka on suunniteltu ja toteutettu yhteistyössä alueen jakeluverkkoyhtiö Elenian ja kahden muun alueella toimivan tuulivoimayhtiön kanssa.

”Vuosikausia kestänyt rakentava yhteistyö maanomistajien, kuntien, viranomaisten ja jopa kilpailijoidemmekin kanssa on luonut wpd:lle erinomaisen maineen Suomen tuulivoimamarkkinoilla. Voimme nyt nauttia  työmme hedelmistä siirtyessämme täyden mittakaavan tuulivoimarakentamiseen ja tuotantoon”, toteaa wpd Finland Oy:n toimitusjohtaja Esa Holttinen.

wpd:n tavoitteena on rakentaa kaikkiaan 150 MW tuulivoimaa Pyhäjoelle ja Kalajoelle seuraavien kolmen vuoden aikana. wpd:n kokenut kansainvälinen henkilöstö vastaa sekä hankkeiden rakentamisesta että toiminnassa olevien voimaloiden käytöstä ja ylläpidosta.

Tällä hetkellä wpd:llä on Suomessa kahdeksan vakituista työntekijää, jotka em. akuuttien hankkeiden ohella valmistelevat useiden satojen megawattien hankeportfoliota toteutusvalmiuteen muutaman vuoden aikajänteellä.

”Rakennusvaiheen käynnistyminen Suomessa on jälleen uusi todiste wpd:n strategian menestyksellisyydestä; panostamme useille markkina-alueille maailmanlaajuisesti ja linkitämme tiiviisti saksalaiset ja paikalliset asiantuntijatiimimme. Näin ollen menestyksemme Suomessa on osoitus sekä suomalaisen henkilöstömme osaamisesta ja sitoutumisesta että tehokkaasta tiedonsiirrosta saksalaisen ja suomalaisen henkilöstömme välillä. Samalla konseptilla toteutamme tänä vuonna jälleen uusia projekteja myös esimerkiksi Ranskassa ja Puolassa”, toteaa wpd:n projektikehitysliiketoiminnan johtaja Hartmut Brösamle.

Lisätietoja:
Esa Holttinen, Toimitusjohtaja, wpd Finland Oy
gsm 040 506 3632, e.holttinen(et)wpd.fi