24.09.2018

Saksan Bremenissä pääkonttoriaan pitävä, tuulivoimaprojekteihin keskittynyt wpd on allekirjoittanut Internet-konserni Googlen kanssa vihreän tuulisähkön toimitussopimuksen. Vuoden 2020 alusta lähtien Keskipohjanmaalla sijaitseva wpd Kuuronkallion tuulipuisto  toimittaa vuosittain Googlen datakeskukseen yli 200 gigawattituntia kestävällä kehityksellä tuotettua sähköä. Sopimuksen solmimisella wpd ei luo vain tulevaisuuden tuulivoimapuistojen toteuttamisen sopimusmallia, vaan vahvistaa myös vahvaa asemaansa Pohjois-Euroopassa rakennuttamalla neljännen tuulipuistonsa Suomeen.

Suomi on wpd:n kannalta yksi tulevaisuuden tärkeimmistä markkinoista. Maa tarjoaa selvät ja luotettavat edellytykset tuulivoimaprojektien kehittämiselle. “Suomessa ei ole vain hyviä tuuliolosuhteita, vaan myös vakaat poliittiset kehykset, jotka antavat meille turvallisuuden tunnetta tuulipuistojen pitkäkestoiseen kehittämiseen”, sanoo Dr. Gernot Blanke, wpd AG:n hallituksen puheenjohtaja.

“Olemme iloisia siitä, että pystymme juuri näillä markkinoilla toteuttamaan yhdessä Googlen kanssa suuntaa osoittavaa toimintamallia, riippumattoman ja hajautetun energiantuotannon toteuttamiselle”, sanoo Blanke. “Yhä useammat yritykset sekä maat ovat havainneet tämän ja panostavat enemmän suoriin sähköntoimitussopimuksiin. Monilla Euroopan markkinoilla, joilla toimimme, edellytys uuden tuulipuiston rakentamiselle on ns. Power Purchase Agreement (PPA) eli sähköntoimitussopimussopimus. Jo vuonna 2006 wpd allekirjoitti Belgiassa ensimmäisen tuulipuiston sähköntoimitussopimuksensa. Tämän lisäksi neuvottelemme parhaillaan esimerkiksi Espanjassa ja Ruotsissa tuulipuistojen PPA-sopimuksista.

Kuuronkallion projektin, joka koostuu 14 tuulivoimalasta (kokonaisteho noin 60 megawattia) , rakennustyöt on aloitettu Elokuussa valmistelemalla puistoalueen tiestöä. Tuulivoimapuisto on tarkoitus ottaa täyteen tuotantokäyttöön vuoden 2019 lopussa.

Tietoa wpd AG:stä

wpd on maailmanlaajuisesti toimiva maa- ja merituulituulipuistojen kehittäjä ja toiminnanharjoittaja, joka toimii yhteensä 18 maassa. Yrityksen päätoimipaikka sijaitsee Saksan Bremenissä. wpd on toteuttanut jo yli 20 vuotta tuulivoimaprojekteja käsittäen yhteensä 2180 tuulivoimalaa, jotka ovat kokonaisteholtaan yhteensä 4400 MW. Kansainvälisesti wpd:llä on suunnitteilla 8050MW maatuulivoimaa ja 5200MW merituulivoimaa. www.wpd.de

Yhteystiedot:

wpd AG
Christian Schnibbe
Head of Communication
Stephanitorsbollwerk 3
28217 Bremen
Puh: +49 (421) 16866-10
Sähköposti: c.schnibbe(et)wpd.de

Sarah Cramer von Clausbruch
Press Officer Stephanitorsbollwerk 3
28217 Bremen
Puh.: +49 (421) 16866-10
Sähköposti: s.cramer(et)wpd.de