26.03.2024

Wpd ja Bank SinoPac ilmoittavat, että rahoitusjärjestelyt on saatettu päätökseen taiwanilaisessa Hsinyuan-tuulivoimaprojektissa.

Wpd:n tytäryhtiö Hsinyuan Wind Power Co. Ltd ja taiwanilainen pankki Bank SinoPac ovat saattaneet päätökseen rahoituksen wpd:n Hsinyuan-tuulipuistolle Taiwanissa. Tuulipuisto sijaitsee Yunlinin piirikunnassa Lunbein alueella ja koostuu kuudesta Vestasin V136-tuuliturbiinista, joista kullakin on kapasiteetti 4,2 megawattia, ja se on jo rakennettu ja otettu käyttöön. Rahoituksen sulkeutuminen tapahtui 18.3.2024.

Wpd on ollut aktiivinen Taiwanissa vuodesta 2005 ja on toteuttanut tuulivoima- ja aurinkoenergiaprojekteja vuodesta 2016 lähtien. Yhtiö on jo asentanut yli 200 maatuuliturbiinia. Tiimeillä ja noin 90 asiantuntijalla wpd Taiwanilla on erinomainen osaaminen paitsi olemassa olevien laitosten toiminnassa myös projektien toteuttamisessa: mukana on tällä hetkellä 275 megawatin maatuulivoimaprojekteja ja 50 megawatin aurinkovoimaprojekteja.

”Hsinyuan-projektimme hyödyntää erinomaisia olosuhteita tuulivoimalle Taiwanin länsirannikolla,” kertoo Ralf Ketteler, wpd:n kansainvälisen projektirahoituksen johtaja. ”112 metrin napakorkeudella kuusi turbiinia ovat paitsi tällä hetkellä maan suurimmat maatuuliturbiinit, ne myös antavat tärkeän lisäpanoksen Taiwanin vihreän energiamurroksen menestykselle.”

Hsinyuan siirtyy virallisesti kaupalliseen toimintaan tämän vuoden toisella neljänneksellä. Kun tämä saavutetaan, wpd:n kokonaisasennettu maatuulivoimakapasiteetti Taiwanissa ylittää virallisesti 500 megawattia ja vahvistaa edelleen wpd:n johtavaa asemaa Taiwanin uusiutuvan energian sektorilla.

 

www.wpd.de