01.12.2014

Rakennustyöt Jokelan tuulipuistossa Kalajoella etenevät aikataulussa. Tie- ja maarakennustyöt ovat jo pitkällä ja yhtiö on juuri saanut valmiiksi tilaussopimuksen Nordex SE:n kanssa kahdentoista N117/3000 –tyyppisen tuulivoimalaitoksen rakentamisesta tuulipuistoon alkaen kesällä 2015. Tuotantoteholtaan 36 megawatin projekti tulee tuottamaan yli 100 gigawattituntia vihreää sähköä vuosittain.

Suomi on tällä hetkellä yksi wpd:n nopeimmin kasvavista markkinoista. Yhtiön tavoitteena on rakentaa lähivuosina noin 150 MW tuulivoimaa Pohjois-Pohjanmaalle, ja maanlaajuisesti kaiken kaikkiaan jopa 600 MW.

”Järjestyksessä toinen rakennusprojektimme Suomessa etenee suunnitelmien mukaisesti, samalla kun tuotantovaihe on lähiviikkoina käynnistymässä Mäkikankaan hankkeessa Pyhäjoella. Tulevien projektien valmistelu etenee hyvin ja etsimme parhaillaan uusia osaajia organisaatioomme”, kertoo wpd Finland Oy:n toimitusjohtaja Esa Holttinen.

”wpd:n menestysstrategia perustuu panostamiseen useille kasvumarkkinoille maailmanlaajuisesti ja tiiviiseen yhteistyöhön saksalaisten ja paikallisten asiantuntijatiimiemme välillä. Samalla konseptilla toteutamme lähitulevaisuudessa uusia projekteja Suomen lisäksi myös Ranskassa, Puolassa, Kanadassa ja Kroatiassa”, toteaa wpd-konsernin projektikehitysliiketoiminnan johtaja Hartmut Brösamle.

Lisätietoja:
Esa Holttinen, Toimitusjohtaja, wpd Finland Oy
gsm 040 506 3632, e.holttinen(et)wpd.fi