12.10.2023

Niina Lappalainen kertoo hankkeen taustoista tuulivoimakierroksella.

”Tervetuloa – tännepäin”, kehottaa wpd:n Oulun toimistoa vetävä kokenut ja lämmin hankekehityspäällikkömme Niina Lappalainen vieraitamme työmaakierrokselle rakenteilla olevan Maaselänkankaan tuulipuiston sisäänkäynnillä. Tilanteeseen varattu keltainen bussi onkin nopeasti täynnä, koska osanotto rakennusvierailulle, eli tuttavallisemmin Raksatreffeille, on runsaampaa kuin uskalsimme odottaa. Iloksemme saimme tähän tapahtumaan koko viikon ainoan aurinkoisen päivän.

Mukaan bussiajelulle on kutsuttu alueen maanomistajien lisäksi väkeä Oulaisten kunnalta sekä suurimmalta maanomistajalta seurakunnalta. Alussa Niina esittelee muutamalla sanalla hankkeen taustaa. Sen jälkeen mikin saa wpd:n Maaselänkankaan puistosta vastaava rakennuspäällikkö Hanna Lehojärvi, jonka selkeät vastaukset pieniinkin tuulipuistorakentamisen yksityiskohtiin tekevät vaikutuksen jo ensi metreiltä lähtien.

Vierailemme työmaakierroksen aikana eri vaiheissa olevien tuulipuistoperustusten luona. Hanna ja työmaainsinöörimme Johanna Saranpää houkuttelevat vieraitamme kiipeämään valmiin betonivalun huipulle. He avaavat tarkkaavaisille kuulijoille, miten valu on tehty, kuka tornin pystyttää, miten se pystytetään, miksi pienikin halkeama on kriittinen ja niin edelleen. Sillä välin tuulivoimalan juurella hanketiimimme Veera, Laura, Juho ja uusi harjoittelijamme Joni vastailevat Niinan avustuksella kaikenlaisiin muihin hankekehittämistä ja tuulivoimaa koskeviin kysymyksiin, kuten ”paljonko betonia perustuksiin on käytetty” ja ”mitä nuo punaiset merkit tuossa perustuksen juurella tarkoittavat”.

Vaikka kysymyksiä satelee aina vain enemmän, wpd:n tiimi on vastannut asiantuntevasti niihin kaikkiin, ja suurin tiedonnälkä on pian tyydytetty. Joukkomme on valmis siirtymään lohikeitolle työmaaparakkien eteen. Ilma on alkanut viilentyä, mutta tilaisuuden tunnelma on hyvin lämmin. Kahvien lomassa kuullaan jo uudenlaisia kysymyksiä mahdollisuudesta tulla seuraaville Raksatreffeille ainakin voimalan pystytyksen aikaan. Koska puiston arvioitu valmistumisaika on jo vuoden päästä, olemme optimistisia, että uudet treffit saadaan pian sovittua, ja kutsua laajennetaan muillekin kiinnostuneille.

Tuulivoimapuisto on kuin uusi naapuri. Jos uuteen wpd-naapuriin tutustuminen kiinnostaa jatkossakin, ole meihin aktiivisesti yhteydessä niin järjestetään Raksatreffejä myös muualle!

Lisätietoja hankkeesta https://www.wpd.fi/projects/oulainen-maaselankangas/ 

Sari Krappe
Head of Communications, wpd Finland